Borzalmas hír jött ma reggelre– éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!


Gyászol Magyarország. Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke elhunyt 85 éves korában. Kozma atya sokat tett a szegények és rászorulók segítéséért, valamint a betegápolás területénMeghalt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője. 85 évet élt. Az ismert és sokak által szeretett katolikus pap Győrzámolyban született 1940-ben. 1941-ben egy vonatbaleset során elvesztette édesapját, ezután édesanyja és nagyanyja nevelték. 1954-ben felvették a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumba, ahol 1958-ban érettségizett. Ezután az esztergomi papi szemináriumon tanult teológiát. 1963-ban szentelték pappá.
Első szolgálati helye Tát-Dorogbánya volt, majd Budapestre került. 1968 és 1977 között a Ferenciek terén álló Alkantarai Szent Péter templomban tevékenykedett. Szokatlanul őszinte és bátor prédikációi sokakat vonzottak, emiatt többször is kihallgatták, és a közönségének tagjait is gyakran zaklatták. Tevékenységét több mint harminc alkalommal ismerték el különböző kitüntetésekkel. 1996-ban az Év emberének választották, 2003-ban a Magyar Köztársaság Középkeresztje díjat kapta, 2005-ben a Prima Primissima díjjal tüntették ki, 2010-ben a Francia Becsületrendet vehette át, 2016-ban pedig az Európa Polgár díjjal ismerték el. Több település önkormányzata is díszpolgári címet adományozott Kozma Imre atyának.

AKTUÁLIS:

Főoldal