Mi történik az októberi időjárással? Megszólalt Németh Lajos, elképedtek mennyire más jön, mint amire számítottunk. Ez most komoly?


Annyira más, mint várták. Bár most még nyárias az idő, beléptünk az őszbe - legalábbis a naptár szerint. Sokan kíváncsiak arra, hogy az ősz megbüntet-e minket a nagy nyári melegért. Hát nem. Megérkezett a nagy októberi-novemberi időjárás-előrejelzés, és nagyot néztek miatta a szakértők. Az országos átlaghoz képest ugyanis lényegesen magasabb nappali és éjszakai hőmérsékletre van kilátás. Az októberben átlagosan 15, novemberben 7 fok szokott lenni a legmagasabb nappali hőmérséklet, de esik majd le eddig a hőmérő higanyszála.
Az átlaggal szemben október 20 fok körüli nappali hőmérséklettel kezdődik, és hó közepéig bőven 15 fok fölött alakulnak a számok, csak ekkor kezd az átlag szerint hűlni a levegő. Ugyanakkor a novemberi 7 fokos nappali hőmérséklettel szemben is egészen a hó második feléig 3-4 fokkal magasabbra van kilátás, ami nagyon kellemes hőérzetet kölcsönöz majd. Csak decemberre áll vissza a rend - már, ami az átlagos hőmérsékletet illeti 2-5 fok közötti nappali hőmérsékletekkel. Forrás: Kiskegyed

AKTUÁLIS:

Főoldal