FRISSÍTETTÉK A RIASZTÁST! Nem ússzák meg! Irgalmatlan jégesővel érkezik a hatalmas zivatar: EZT a hat vármegyét mossa el perceken belül:


Szombaton jelentős időjárási változásokra lehet számítani Magyarország több részén. A felhőzet növekedése miatt csak a délkeleti és keleti részeken számíthatunk több napsütésre. Az ország többi részén a csapadék intenzitása növekszik, délkeleten akár zivatarok is előfordulhatnak. A HungaroMet elsőfokú figyelmeztetést adott ki, mivel 24 órán belül több mint 20 mm eső várható. Különösen az ország északi és középső területein élénk, néhol erős széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet a 16-21 fokos tartományban mozog majd, de a naposabb délkeleti területeken akár 25 fokot is elérhet.
Vasárnapra a felhőzet szakadozik, északnyugat felől egyre több helyen süt ki a nap. A Duna-Tisza közén azonban továbbra is felhős marad az idő, és délután még egy-egy zápor előfordulhat. A szél jelentősen megerősödik, helyenként viharos is lehet, miközben a hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Hétfőn derűsebb idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel tarkítva az égboltot. Csapadék ekkor már nem valószínű, de a szél több helyen megélénkül. A minimum-hőmérséklet 4 és 9 fok közé esik, helyenként akár fagypont közeli értékekkel. A vármegyék, amelyekre elsőfokú figyelmeztető előrejelzés vonatkozik eső és kisméretű jég (2-4 mm) veszélye miatt:
– Bács-Kiskun
– Békés
– Csongrád-Csanád
– Baranya
– Jász-Nagykun-Szolnok
– Szabolcs-Szatmár-Bereg

AKTUÁLIS:

Főoldal