Ma reggel 8-kor meghalt a kedvenc magyar sportol贸nk 馃枻馃暞


Elhunyt Szentirmay Erzs茅bet, a vil谩gbajnok teniszsportol贸. A magyar teniszvil谩g m茅ly gy谩szba borult, miut谩n Szentirmay Erzs茅bet, a vil谩gh铆r疟 magyar teniszsportol贸 茅s edz艖 96 茅ves kor谩ban elhunyt. A Magyar Tenisz Sz枚vets茅g jelentette be a h铆rt kedden d茅lut谩n. Szentirmay Erzs茅bet Zalaegerszegen sz眉letett 1928-ban, 茅s 20 茅ves kora ut谩n kezdett versenyszer疟en teniszezni. P谩lyafut谩sa sor谩n n茅gy vil谩gbajnoki c铆met, tizennyolc vil谩gbajnoki 茅rmet, hat Eur贸pa-bajnoki aranyat, valamint sz谩mos hazai bajnoki c铆met nyert.
Kiv茅teles p谩lyafut谩s volt az 枚v茅. Zalaegerszegen sz眉letett 1928-ban 茅s m谩r elm煤lt h煤sz, amikor megismerkedett a tenisszel. A BVSC-ben kezdett el komoly szinten teniszezni, 茅s az ottani j贸 edz艖k adt谩k meg az alapokat. A legnagyobb sikereit 55 茅ves kora ut谩n 茅rte el a szeniorok k枚z枚tt. Eur贸pa szinte valamennyi orsz谩g谩ban versenyzett, 茅s t枚bb mint f茅lsz谩z tornagy艖zelmet aratott. A versenyek nagy r茅sz茅re aut贸val utazott, 茅s szerepl茅seit maga finansz铆rozta. Az Eur贸pai Tenisz Sz枚vets茅g a 2021-es 茅v legjobb n艖i j谩t茅kos谩nak v谩lasztotta a 90+-os koroszt谩lyban. Az MTSZ 2015-ben 脡letm疟d铆jjal t眉ntette ki. “Egy koll茅gan艖m, aki teniszezett, egyszer elh铆vott j谩tszani. Persze, nem volt sem 眉t艖m, sem labd谩m, r谩ad谩sul ezeket akkor beszerezni sem nagyon lehetett. V茅g眉l a p谩ly谩n t茅nyked艖 Zinger b谩csit贸l kaptunk k枚lcs枚nfelszerel茅st. Ott ragadtam, a r谩k枚vetkez艖 茅vben pedig m谩r edz艖vel k茅sz眉ltem.
A vas煤tn谩l dolgoztam, 铆gy a BVSC-ben kezdtem el profi szinten teniszezni – eml茅kezett vissza Erzsi n茅ni a sportal.hu-nak 2022-ben adott interj煤ban. – A harmadoszt谩lyban kezdtem, azt谩n hamar feljebb jutottam, igaz谩b贸l mindig azt mondt谩k r贸lam, hogy szorgalmas vagyok. Rendszeresen edzettem 茅s megszerettem a teniszt egy 茅letre. Szeretni kell a teniszt, ennyi a titok. Nem szabad f茅lv谩llr贸l venni, 茅s mindig al谩zatosnak kell maradni” – mondta akkor Erzsi n茅ni, aki az edz艖sk枚d茅st is kipr贸b谩lta. – Nagyon szerettem foglalkozni a gyerekekkel. 脰r枚m volt megszerettetni vel眉k a teniszt, 茅s persze szigor煤nak is kellett lennem vel眉k, mindezt csakis nevel艖 sz谩nd茅kkal. Volt olyan 茅lversenyz艖 tan铆tv谩nyom G谩sp谩r Petra, aki eg茅szen a WTA-vil谩granglista 186. hely茅ig jutott – mes茅lte. B煤cs煤zunk Dr谩ga Erzsi n茅nit艖l, egy igazi bajnokt贸l, p茅ldak茅pt艖l. Eml茅k茅t meg艖rizz眉k. Nyugodjon b茅k茅ben.

AKTU脕LIS:

F艖oldal