đŸ–€FEKETE VASÁRNAPđŸ–€ Meghalt a mindenki ĂĄltal szeretett csodĂĄlatos szĂ­nmƱvĂ©szĂŒnk! GyĂĄszol az orszĂĄg đŸ–€ Nem feledjĂŒk! đŸ–€


Elhunyt PathĂł IstvĂĄn szĂ­nmƱvĂ©sz, a VĂ­zipĂłk legendĂĄs hangja. 89 Ă©ves korĂĄban elhunyt PathĂł IstvĂĄn, JĂĄszai Mari-dĂ­jas magyar szĂ­nmƱvĂ©sz, szinkronszĂ­nĂ©sz. SzĂĄmos hĂ­res filmben szerepelt Ă©s rengeteg szĂ­nĂ©szt illetve rajzfilmkaraktert szinkronizĂĄlt, de szerepei közĂŒl a legismertebb talĂĄn a VĂ­zipĂłk-csodapĂłk sorozat cĂ­mszereplƑ karaktere volt: a szĂ­nĂ©sz negyven epizĂłdon keresztĂŒl szĂłlaltatta meg a csodapĂłkot az 1975-1985 között kĂ©szĂŒlt rajzfilmsorozatban. KarrierjĂ©nek legismertebb ĂĄllomĂĄsai mĂ©gis a rajzfilmekben vĂĄllalt munkĂĄi voltak, hiszen több olyan szerepben is hallhatjuk hangjĂĄt, amely generĂĄciĂłk gyermekkorĂĄt hatĂĄrozta meg.
Legismertebb szinkronmunkĂĄja a VĂ­zipĂłk-csodapĂłk rajzfilmsorozatban a fƑszereplƑ karakter, de a HupikĂ©k törpikĂ©k Lusti törpjĂ©nek is Ƒ adta a hangjĂĄt, a MacskafogĂłban a bankigazgatĂł egĂ©r karakterekĂ©nt, a Maci Laciban pedig BubukĂ©nt szĂłlalt meg, de hallhattuk mĂ©g a Kukori Ă©s KotkodĂĄban, a KĂ©rem a következƑt!-ben, a Misi MĂłkus kalandjaiban, a Frakk, a macskĂĄk rĂ©mĂ©ben, vagy a MĂ©zga AladĂĄr kĂŒlönös kalandjaiban is.

AKTUÁLIS:

FƑoldal