RIASZTÁS: Pusztító vihar érkezik nagy méretű jéggel és 100km/h széllel MA délután! EZEKRE a megyékre csap le a rettenet, mindenki készüljön fel! ITT JÁR MOST:


Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.07.20. szombat éjfélig. Magas középhőmérséklet: Ma a napi középhőmérséklet a felhősebb időnek is köszönhetőn a Dunántúlon 25 fok alatt maradhat, a délkeleti országrészben azonban még 27 fok felett valószínű. Zivatarok: A déli órákig nagyobb valószínűséggel a Dunántúl délnyugati felében fordulhatnak elő zivatarok a nagyobb területen képződő intenzívebb záporok mellett. Ezek környezetében szélerősödés (> 50 km/h), néhol nyugaton, délnyugaton felhőszakadás (> 30 mm) is előfordulhat. Elsősorban nyugaton, délnyugaton a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban elérheti vagy meghaladhatja a 20 mm-t, várhatóan a nyugati, délnyugati határ közelében egy-egy helyen lokálisan 50 mm feletti csapadékra is van esély.
Déltől éjfélig a déli megyékben (elsősorban a határ közelében) alakulhatnak ki helyenként zivatarok a záporos csapadék mellett, szélerősödés (60-90 km/h), intenzív csapadék (15-25 mm) és jégeső (1-4 mm)  kíséretében. Egy-egy helyen felhőszakadás is előfordulhat eleinte délnyugaton (lok. csapadék > 30-40 mm), majd napközben, este egyre inkább a déli, délkeleti határ közelében (lok. csapadék > 25 mm).
 

AKTUÁLIS:

Főoldal