!!KIADTÁK A LEGMAGASABB RIASZTÁST!! BRUTÁLIS FELHŐSZAKADÁS ÉRKEZIK 1-5CM JÉGESŐVEL! AKI EZEKBEN A MEGYÉKBEN ÉL, MENEKÜLJÖN:


Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.07.14. hétfő éjfélig! Estétől hidegfront és zivatarok: Ma estétől növekszik a zivatarok valószínűsége kezdetben elsősorban északnyugaton, Dunántúl északi részén helyenként, majd a középső országrészben, a főváros térségében, illetve éjféltől egyre inkább az ország északi, északkeleti harmadában és az Észak-Alföldön elszórtan alakulhatnak ki. Zivatarok környezetében intenzív csapadék (15-25 mm), viharos szél (60-80 km/h), néhol jégeső (1-5 cm körüli átmérővel) előfordulhat. Hétfőn zivatarok, heves zivatarok: Holnap a déli óráktól elsősorban a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon és valamint északkeleten és az Észak-Alföldön válnak kedvezővé a feltételek zivatarok kialakulásához.
Sőt az említett helyeken néhol heves zivatar is előfordulhat. Az ország többi részén ugyan kisebb eséllyel, de nem zárható ki zivatar képződése. A zivatarokat általában viharos szél (60-90 km/h, a hevesebb viharokat >90-100 km/h erejű lökések), jégeső (ált. 2 cm körüli jégátmérővel, intenzívebb zivatarok környezetében > 2-5 cm is lehet), és intenzív csapadék (15-25 mm) kísérheti. Az éjszaka első felében még előfordulhatnak zivatarok, lecsengés csak hajnaltól várható. Középhőmérséklet: A napi középhőmérséklet ma az északkeleti megyék kivételével nagy területen 35 fok körül vagy afelett valószínű. Hétfőn már az ország északnyugati felében érzékelhetően mérséklődik a hőség, a 35 fok feletti napi középhőmérséklet területe egyre inkább az Alföldre szorul vissza, de ott még Csongrád-Csanád, Békés megyékben 26-28 fok körüli középhőmérséklet is várható. 2024.007.14. 10:15 HungaroMet Nonprofit Zrt.

AKTUÁLIS:

Főoldal