Brutálisan elmosta a vihar éjszaka az országot: Hatalmas káosz, villámárvizek, jégeső! De ez semmi ahhoz képest, ami MA JÖN: - EZT NÉZD:


Elmosta a vihar éjszaka az országot: Hatalmas káosz, villámárvizek, jégeső. A tűzoltók nagyüzemben dolgoznak. A Vihar Pusztítása Pest Vármegyében. Szerdán a tomboló vihar hatalmas károkat okozott Pest vármegyében. A heves széllökések és intenzív esőzés fákat döntöttek ki és ágakat szakítottak le, borzalmas káoszt hagyva maguk után. A katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére már több mint negyven bejelentés érkezett. A katasztrófavédelem szerda esti jelentése szerint a viharos időjárás folyamatos munkát ad a tűzoltóknak.
Az erős szél és az intenzív csapadék hatására utakra, kerítésekre és vezetékekre zuhantak a kidőlt fák és letört ágak, melyek eltávolítása rendkívüli erőfeszítéseket igényel. Üllőnél az M0-s autóútra, míg Dabasnál az 5-ös főútra dőlt egy hatalmas fa, amelynek eltávolításán a tűzoltók dolgoznak. Veresegyházán a Hegyalja utcában, a Budapesti utcában és a Találkozók útján szintén kidőlt fák miatt kértek segítséget a katasztrófavédelemtől. A főváros XVII. kerületében az Ásvány, Újlak és Összekötő utcákban riasztották a tűzoltókat, hogy felszámolják a vihar okozta károkat. A sötét, vészjósló égbolt alatt a vármegye és a főváros tűzoltóegységei éjt nappallá téve dolgoznak, hogy helyreállítsák a rendet és eltávolítsák a vihar pusztító nyomait. Az emberek aggodalomtól sújtva figyelik, ahogy a természet ereje pusztító hatását mutatja, és remélik, hogy mielőbb véget ér ez a rémálom.
Estére narancs riasztás: Zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye területére a HungaroMet Zrt. szerda este. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a három vármegye érintett járásaiban hevesebb zivatarokra kell számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is. Alább megnézhetik a tegnap esti pusztítás felvételeit:

AKTUÁLIS:

Főoldal