❗Megjött❗ Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel! RIASZTÁS! Durva villámlással ÉS JÉGGEL KÖZELEG a vihar!!! - Mutatjuk mely megyékben csap le perceken belül:


Szöveges figyelmeztető előrejelzés Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére! HÉTFŐ délután először északnyugaton és Sopron környékén van esély zivatarok kialakulására, majd az estébe igyekezve főleg a Veszprém-Miskolc vonalig lehet egy-egy erősebb cella is.
Ám ennek nagyobb a bizonytalansága, mert amennyiben a front késik, amivel több modell is számol, nem lesz talajalapú konvekció, azaz jóval gyengébb viharok alakulnak majd ki és azok is inkább egy csapadékrendszerhez kötve. Amennyiben a zivatarosabb időjárási modellek jönnek be, a fent már említett területeken lehet a felhőszakadás intenzitású csapadék mellett 1-3 cm-es jég és főként viharos, akár 90 km/h-t elérő vagy meghaladó széllökés is.
A gyengébb esetben erős, viharos szél és intenzív csapadék kísérheti a tömböt, ami leginkább északon és északkeleten okoz majd jelentősebb csapadékot.

AKTUÁLIS:

Főoldal