Bejelentették! Jó hír érkezett a nyugdíjasoknak! Ez minden idős ember életét megváltoztatja


Jó hír érkezett a nyugdíjasoknak! Mégis meglépte a kormány: A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor, optimistán tekint a következő évre. Ezt a nézeteit pénteken fejtette ki részletesebben a Kossuth rádióban, a „Jó reggelt, Magyarország!” című műsor keretein belül.
Kifejtette, hogy 2024-ben a magyar állampolgárok már egy jobb jövő megteremtése érdekében fognak munkálkodni, nem csupán azért, hogy a jelenlegi helyzet ne romoljon tovább. Így értékelte 2023-at. A kormányfő úgy értékelt: 2023 volt a legveszélyesebb év hosszú évek óta, az infláció, a szankciók és az energiaválság miatt. Hozzátette: a magyar emberek idén azért dolgoztak, „hogy ne legyen rosszabb, vagyis meg tudják védeni azt, amit már elértek”.
Ennyivel biztos, hogy emelkednek a nyugdíjak: Jelezte: megvannak az első jelei, hogy ez nemcsak egy vágyálom, hanem elérhető lehetőség is, hiszen a nyugdíjakat mindenképpen 6 százalékkal emeli a kormány, akkor is, ha kiderül, hogy csak 5 százalék az infláció. Februárban ki tudják fizetni a már megemelt 13. havi nyugdíjat, a gazdagság szereplői pedig a minimálbér és garantált bérminimum 10-15 százalékos emeléséről döntöttek. Forrás: MTI

AKTUÁLIS:

Főoldal