Többen rosszul lettek az Iváncsán épülő akkugyár területén! Rengeteg a mentő és a rendőr a helyszínen! Borzalom, ami ott történt:



Többen rosszul lettek az Iváncsán épülő akkugyár területén! Rengeteg a mentő és a rendőr a helyszínen! Borzalom, ami ott történt! Mutatjuk a részleteket: Többen rosszul lettek az Iváncsán épülő akkugyár területén – valamilyen ismeretlen anyag került a levegőbe. A munkások hánytak, hasmenésük volt, egyeseken kiütések is jelentkeztek. A hírt a Szabad Európa osztotta meg. A probléma a gyár Elektród részlegében történt. A Szabad Európa információi szerint a dolgozók védőruházat nélkül dolgoztak nehézfémekkel – kobalt és nikkel. Ez után lettek rosszul. A gyár vezetése állítólag orvoshoz küldte a munkásokat, ám hírzárlatot rendeltek el.
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság is nyomoz az ügyben, a Szabad Európának azt jelezték, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt eljárást folytatnak. A szakszervezeti képviselő próbált tájékozódni, de állítólag az önkormányzatnak nincs információja… A katasztrófavédelem azt közölte, hogy kint voltak a helyszínen, de nem merült fel olyan körülmény, ami szükségessé tette volna az intézkedésüket. Forrás: Blikk, Szabad Európa, hvg

AKTUÁLIS:

Főoldal